Γκοβίνα Ουρανία

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

ugovina@uniwa.gr

Τηλέφωνο

+306936137345

Γ’ Τομέας, “Παθολογική και Χειρουργική Νοσηλευτική”

Η Ουρανία Γκοβίνα κατέχει Πτυχίο Νοσηλευτικής της Ανώτερης Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων «Λαϊκού Νοσοκομείου», (ισότιμο με ΤΕΙ), Πτυχίο Νοσηλευτικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1989), Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ στην «Κλινική Νοσηλευτική» και Διδακτορικό δίπλωμα στον Παθολογικό Τομέα (2009) από το ΕΚΠΑ.

Από το 1984 μέχρι το 1995 εργάστηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ως υπεύθυνη Νοσηλεύτρια. Από το 1995 μέχρι το 1997 υπηρέτησε ως μέλος Εκπαιδευτικού Προσωπικού στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 1997 έως το 2018 υπηρέτησε στον Τομέα Παθολογικής-Χειρουργικής Νοσηλευτικής, του Τμήματος Νοσηλευτικής του πρώην ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) σε θέση βαθμίδας Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ογκολογική Νοσηλευτική – Φροντίδα ασθενούς και οικογένειας».

Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων. Μέρος του δημοσιευμένου έργου της διαθέτει αναγνωρισιμότητα και απήχηση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα καθώς αποδελτιώνεται σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς φήμης. Έχει εκπονήσει σύγγραμμα με τίτλο «Βασικές Αρχές Ογκολογικής Νοσηλευτικής & Ανακουφιστικής Φροντίδας, από την θεωρητική προσέγγιση στην κλινική φροντίδα». Διαθέτει σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε συνέδρια, έργο σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχές σε επιστημονικές και οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων.

Έχει διδάξει τα μαθήματα: Ανακουφιστική Φροντίδα, Ογκολογική Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Αποκατάσταση, Διαγνωστική Νοσηλευτική-Σημειολογία, Παθολογική Νοσηλευτική Ι, Παθολογική Νοσηλευτική ΙΙ, Παθολογική-Χειρουργική Νοσηλευτική Ι και ΙΙ (εργαστήριο), εισαγωγή στη Νοσηλευτική (εργαστήριο).

Σήμερα διδάσκει: Ογκολογική και Ανακουφιστική Φροντίδα, Διαγνωστική Νοσηλευτική-Σημειολογία

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο διδασκαλίες στο μεταπτυχιακό «Ογκολογική Νοσηλευτική-Ανακουφιστική Φροντίδα» του ΕΚΠΑ, στο μεταπτυχιακό «Αντιμετώπιση του Πόνου» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνδιοργάνωση με το Γενικό Τμήμα Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων του ΤΕΙ Αθήνας, στο μεταπτυχιακό «Νευρολογικά Νοσήματα-Σύγχρονη Πρακτική βασισμένη σε Ενδείξεις», στο μεταπτυχιακό «Τραύματα και Έλκη. Θεραπεία –Φροντίδα», στο μεταπτυχιακό «Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας» και στο μεταπτυχιακό «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων» του ΠΑ.Δ.Α., του οποίου είναι και Διευθύντρια.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ογκολογική Νοσηλευτική-Οικογένεια ογκολογικού ασθενή, στην Ανακουφιστική Φροντίδα, στην Παθολογική Νοσηλευτική και στη Νοσηλευτική εκπαίδευση.

Για το βιογραφικό, πατήστε εδώ.