Καυγά – Παλτόγλου Άννα

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Επίκουρη Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

akavga@uniwa.gr

Β’ Τομέας, “Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας”

Πτυχίο Νοσηλευτικής ΑΣΝΕΕΣ

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, ΕΑΠ.

Διδακτορική Διατριβή στις Συμπεριφορές Προαγωγής Υγείας των φροντιστών στην κοινότητα, Τμήμα Νοσηλευτικής, Τομέας  Δημόσιας Υγείας, ΕΚΠΑ.

Η  Άννα Καυγά, μετά την απόκτηση του Πτυχίου Νοσηλευτικής, απέκτησε την εξειδίκευση στη Δημόσια Υγιεινή, το MSc στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και  στη συνέχεια εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή (PhD) στην Κοινοτική Νοσηλευτική, στον Τομέα Δημόσιας Υγείας  του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ . Έχει την ειδικότητας της Χειρουργικής Νοσηλευτικής και έχει εργαστεί στο Πανικάρειο Νοσοκομείο Ικαρίας, στο Ασκληπιείο της Βούλας και στο 1ο Νοσοκομείο του Ι.Κ.Α.

Εργάστηκε επί σειρά ετών  στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας  στο αντικείμενο της Κοινοτικής Νοσηλευτικής και της Προαγωγής και Αγωγής Υγείας και σε προηγμένα Εργαστήρια της Νοσηλευτικής στην κοινότητα.

Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει διδάξει το μάθημα Κοινοτικής Νοσηλευτικής και το μάθημα Αγωγής και Προαγωγής Υγείας και τώρα διδάσκει το μάθημα Σχολικής Νοσηλευτικής και συμμετέχει στη διδασκαλία των μαθημάτων Κοινοτική Νοσηλευτική Ι, Κοινοτική Νοσηλευτική ΙΙ, Προαγωγή Υγεία και Προληπτική Νοσηλευτική και στο μάθημα  Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών :Διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων, Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας στο οποίο είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια.

Είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια  του Τομέα Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας στον οποίο ανήκει. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει οργανώσει σεμινάρια, κλινικά φροντιστήρια και ημερίδες με θέματα Κοινοτικής  Νοσηλευτικής και Προαγωγής Υγείας και έχει λάβει μέρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα.  Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται διδακτικές σημειώσεις, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και επιμέλεια κεφαλαίων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Κοινοτική Νοσηλευτική, την Προαγωγή Υγείας, τη Δημόσια Υγεία, την Προληπτική Νοσηλευτική και τη Σχολική Νοσηλευτική.