Βλάχου Ευγενία

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Καθηγήτρια

Δ’ Τομέας, “Παιδιατρική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας”

Πτυχίο Νοσηλευτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής,  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Υγεία, Τμήμα Νοσηλευτικής,  ΕΚΠΑ

Διδακτορική Διατριβή στην Ενδοκρινολογία της Γυναίκας, Τμήμα Νοσηλευτικής,  ΕΚΠΑ

Η Ευγενία Βλάχου, μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, απέκτησε MSc στη Δημόσια Υγεία και εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή (PhD) στην Ενδοκρινολογία της Γυναίκας, επίσης από το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στο Θεραπευτήριο «Ο Ευαγγελισμός», όπου και έλαβε την Παθολογική Νοσηλευτική Ειδικότητα. Αμέσως μετά, μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εξειδικεύτηκε στη Διαβητολογική Νοσηλευτική.

Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα μαθήματα που διδάσκει είναι: Νοσηλευτική Μητρότητας – Γυναικολογική Νοσηλευτική, Βιοηθική – Νομοθεσία Νοσηλευτικού Επαγγέλματος και Μεθοδολογία Έρευνας στη Νοσηλευτική. Παράλληλα διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών («Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική – Έρευνα» (μέλος Συντονιστικής), «Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας», «Θεραπεία και Φροντίδα Τραυμάτων και Ελκών»), ενώ είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο ΜΠΣ «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων» και Επιστημονική Υπεύθυνη της Ειδίκευσης: «Εκπαίδευση και Φροντίδα στο Διαβήτη».

 Είναι μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus και έχει πάρει μέρος σε αρκετά διακρατικά προγράμματα με χώρες της Ε.Ε. Διετέλεσε για 5 χρόνια Τομεάρχης του Γ’ Τομέα Μαθημάτων (Νοσηλευτική Ειδικοτήτων), ενώ σήμερα στον Τομέα Παιδιατρικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας, είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς επίσης ανακοινώσεις και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Παρουσιάζει συγγραφικό έργο σε βιβλία, διδακτικές σημειώσεις, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, καθώς και επιμέλειες μετάφρασης βιβλίων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ενδοκρινολογική – Διαβητολογική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Μητρότητας – Γυναικολογική Νοσηλευτική. Επιπλέον, είναι μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και μέλος του ΔΣ του 1ου Περιφερειακού Τμήματος ΕΝΕ, του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ), της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (ΕΕΕ), της European Society of Endocrinology-Nurses (ESE-N) και του Foundation of European Nurses in Diabetes (FEND). Πρόεδρος του Επιστημονικού Τομέα της ΕΝΕ: Διαβητολογική και Ενδοκρινολογική Νοσηλευτική.

Για το βιογραφικό, πατήστε εδώ.