Παπαγεωργίου Δημήτριος

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

dpapa@uniwa.gr

Διεύθυνση Γραφείου

Κτήριο Κ15 (πολυγωνικό), γραφείο 17

Ονοματεπώνυμο: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ε. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βαθμίδα:  Καθηγητής       ΦΕΚ:572 τ.Γ. 19-02-2024      ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΠΕΛΛΑ:3970

Γνωστικό Αντικείμενο:  Παθολογική Νοσηλευτική με έμφαση στους ασθενείς ΜΕΘ με αναπνευστική ανεπάρκεια    

Τομέας: Παθολογική και Χειρουργική Νοσηλευτική

Διοικητικές Θέσεις: Διευθυντής Ερευνητικού «Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών» (ΦΕΚ 436/τ. Υ.Ο.Δ.Δ/11-07-2019, ΦΕΚ 403/τ. Υ.Ο.Δ.Δ/18-05-2022).

Τηλέφωνο Γραφείου: 2105385879

 

Research Gatehttps://www.researchgate.net/profile/Dimitrios-Papageorgiou-3?ev=hdr_xprf&_sg=zrErT834xP-AuLcTFKqTi5bug4VtkZDSU4PoVgpBcDAlnqte49rbjZkvWLwO3_Cyk9NLTY_E9R38ew0PlJyqjaoB

ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-3677-4772

 

Εκπαίδευση-Σπουδές:

Ο Δημήτριος Παπαγεωργίου κατέχει δυο (2) πτυχία Νοσηλευτικής, από το ΤΕΙ Αθήνας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και, διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διαθέτει την ειδικότητα της Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Είναι Καθηγητής Α’ βαθμίδας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Διευθυντής του θεσμοθετημένου ερευνητικού «Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών».

 

Ακαδημαϊκή προϋπηρεσία:

Διαθέτει διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό επίπεδο ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Λάρισας, ως Επισκέπτης επίκουρος καθηγητής με Π.Δ. 407 στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ως Καθηγητής Εφαρμογών και ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, ως Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής Α’ βαθμίδας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

Το γνωστικό του αντικείμενο και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στην επιστημονική περιοχή της εντατικής νοσηλευτικής με έμφαση στην εξειδικευμένη νοσηλεία των βαρέως πασχόντων με αναπνευστική ανεπάρκεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος στη Βασική Δράση ΚΑ2 (ΚΑ220), 1ος Κύκλος, του Τομέα «ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» του Προγράμματος Erasmus+ 2023. Κωδικός Σχεδίου: 2023-1-EL01-KA220- HED-000161822. Ο τίτλος του σχεδίου είναι «Augmented Reality in Intensive Care Education for Nursing Students: Enhancing Hands-on Experience and Preparing for Reallife Situations» και αφορά στην χρήση της τεχνολογίας της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) στην εκπαίδευση νοσηλευτών ΜΕΘ αναφορικά με τις πραγματικές συνθήκες που θα συναντήσουν στο πλαίσιο της σταδιοδρομίας τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επαγγελματική προϋπηρεσία:

Έχει επαγγελματική κλινική εμπειρία 14 έτη, 3 μήνες και 14 ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», εκ του οποίου το μεγαλύτερο μέρος επιτελέστηκε στην πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διδασκαλία μαθημάτων:

Διαθέτει πάνω από 14 έτη αυτοδύναμης διδασκαλίας σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα στο γνωστικό αντικείμενο του Τομέα, με τεκμηριωμένη συμβολή στη διαμόρφωση και διδασκαλία της ύλης δύο (2) μαθημάτων (Εντατική Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Αναπνευστικών Νοσημάτων), οκτώ (8) έτη διδακτικής εμπειρίας σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε ΑΕΙ της χώρας και, ήταν μέλος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής για το Π.Μ.Σ. «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  και Επείγουσα Νοσηλευτική», της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιστημονικό έργο:

Η προβολή του συνολικού επιστημονικού του έργου σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο αποτυπώνεται από τις 70 και πλέον επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και, από τη συμμετοχή του με 40 και πλέον ανακοινώσεις και posters σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ο συνολικός δείκτης απήχησης των επιστημονικών του δημοσιεύσεων έως και το 2023, ήταν 102.442 (impact factor). Παρουσιάζει πολυετές συγγραφικό έργο και συγκεκριμένα έχει συγγράψει ένα (1) κεφάλαιο στο ηλεκτρονικό βιβλίο του ΠΜΣ ΜΕΘ της Ιατρικής Σχολής  ΕΚΠΑ με τίτλο «Εντατική Θεραπεία και Νοσηλευτική» και δέκα οκτώ (18) κεφάλαια σε έξι (6) πανεπιστημιακά συγγράμματα. Έχει την γενική επιμέλεια και τον συντονισμό δυο (2) πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και την επιμέλεια κεφαλαίων σε άλλα δυο (2) πανεπιστημιακά συγγράμματα.

 

Για το βιογραφικό, πατήστε εδώ.