Νταφογιάννη Χρυσούλα

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

cdafog@uniwa.gr

Τηλέφωνο

6944125674

Δ’ Τομέας, “Παιδιατρική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας”

Η κ. Χρυσούλα Νταφογιάννη κατέχει θέση Αναπληρώτριας  Καθηγήτριας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Βαθμίδα: Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής, με γνωστικό αντικείμενο Νοσηλευτική Παιδιατρική με έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και Παιδιών με  Ψυχικές διαταραχές, ΦΕΚ1860/ΤΓ’/14.10.2019

Η κα Χρυσούλα Νταφογιάννη,  έχει πτυχίο Νοσηλευτικής,  από το Τμήμα Νοσηλευτικής (1990),  του  Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), πτυχίο Νοσηλευτικής από το ΤΕΙ Αθήνας (1986)  και πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών από την  ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ (1992).

Κατέχει τίτλο Διδάκτορα στη Νοσηλευτική Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και στην Εκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη από το  Τμήμα Νοσηλευτικής,  ΕΚΠΑ με τίτλο: «Η Εκπαίδευση του Διαβητικού Παιδιού στη Ρύθμιση του Σακχαρώδους Διαβήτη σε σχέση με τη Σωματική Άσκηση».

Κατέχει σπουδές στη μεθοδολογία έρευνας από το Ετήσιο Μεταπτυχιακό Προδιδακτορικό  Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής  του ΕΚΠΑ (1991).

Κατέχει τίτλο MSc στη Νοσηλευτική Επιστήμη, Ιατρική Σχολή,  Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Αγγλία  1996.

Κατέχει τίτλο   ΜSc στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας – Οικονομικά Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, 2002.

Και τίτλο   ΜSc  στην Παιδοψυχιατρική & Κοινωνική Ψυχιατρική, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστημίου   Ιωαννίνων, 2007

Επίσης κατέχει τίτλο Ειδικότητας Παιδιατρικού Νοσηλευτή από το ΓΝ Παίδων « Π. & Α. Κυριακού» & το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (1992).

Η Δρ. Χρυσούλα Νταφογιάννη,  μετεκπαιδεύτηκε στην εκπαίδευση και την φροντίδα των Παιδιών και Ενηλίκων με Σακχαρώδη Διαβήτη, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας στην Παιδιατρική  Κλινική του Πανεπιστημίου του Bristol, στο Infirmary Hospital, στην Οφθαλμολογική Κλινική και στην Ποδολογική Κλινική  στην πόλη του Bristol της Αγγλίας, 1991.

 Το  και το 1992 μετεκπαιδεύτηκε  στην εκπαίδευση ατόμων με ΣΔΤ1 και ΣΔΤ2 στο Steno Diabetes Center  στην Κοπεγχάγη της Δανίας, και στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κα τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και την Ευρωπαϊκή Ομάδα Νοσηλευτών Διαβήτη όπου διετέλεσε Ιδρυτικό Μέλος. Υπήρξε ιδρυτικό Μέλος Paediatric Nursing Associations of Europe (PNAE).

Εργάστηκε στο  ΓΝ Παίδων « Αγία Σοφία»,  σε Παιδιατρικές  Πανεπιστημιακές Κλινικές και Καρδιολογική – Καρδιοχειρουργική Κλινική καθώς στην Νευρολογική, Νευροχειρουργική  και Οφθαλμολογική κλινική  (1986 -1990) και στο ΓΝ Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Νοσηλευτική του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, και στο Διαβητολογικό Κέντρο της ίδιας κλινικής για 10 έτη 1990- 2000.

Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με γνωστικό αντικείμενο Νοσηλευτική Παιδιατρική με έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και Παιδιών με  Ψυχικές διαταραχές, ΦΕΚ1860/ΤΓ’/14.10.2019. Τα μαθήματα που διδάσκει είναι: Παιδιατρική  Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Διοίκηση και Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας. Παράλληλα διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:  «Θεραπεία και Φροντίδα Τραυμάτων και Ελκών», στο ΜΠΣ «Διαχείριση Χρόνιων Νοσημάτων» στην  «Εκπαίδευση και Φροντίδα στο Διαβήτη», και ΜΠΣ Νευρολογικά Νοσήματα – Νοσηλευτική βασισμένη σε Ενδείξεις. Επίσης διδάσκει στο ΜΠΣ  Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Διετέλεσε για Τομεάρχης του Α’ Τομέα Μαθημάτων  στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ της Πάτρας, που εργάστηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια, 2004.  Έχει διετελέσει υπεύθυνη στην οργάνωση της εκπαίδευσης των φοιτητών στην κλινική Άσκηση στην Παιδιατρική Νοσηλευτική στα Νοσοκομεία Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» & « Η Αγία Σοφία» 2006 – 2012.

 Έχει  πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς επίσης ανακοινώσεις και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Παρουσιάζει συγγραφικό έργο σε βιβλία, διδακτικές σημειώσεις, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, καθώς και επιμέλειες μετάφρασης βιβλίων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Παιδί & οικογένεια, στο Άρρωστο παιδί στην κοινότητα, στο άρρωστο Παιδί στο σχολείο, στο άρρωστο παιδί στο νοσοκομείο, στα Χρόνια Νοσήματα στα παιδιά, στην Κακοποίηση στα παιδιά, στα Παιδιά με διαταραχές συμπεριφοράς, στην Εκπαίδευση των φοιτητών και νοσηλευτών στην παιδιατρική νοσηλευτική και στην Ψυχική Υγεία στα Παιδιά και στους  ενήλικες.

Έχει διετελέσει Μέλος και Εκπρόσωπος των Φοιτητών στη Γενική Συνέλευση των Καθηγητών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ  και της  ΓΣ της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, 1987-1990.  Μέλος του ΔΣ στο σύλλογο Αποφοίτων Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Έχει  διετελέσει Γενική Γραμματέας στον ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, 1996-1998. Επιπλέον, είναι μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και μέλος του Eθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος ( ΕΣΝΕ). Της Ελληνικής Εταιρείας Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ), και του Foundation of European Nurses in Diabetes (FEND) 1994 -2010 και ιδρυτικό Μέλος στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής.

Για το βιογραφικό, πατήστε εδώ.